Stor curlinghelg i Jönköping – så här gick det

Tolv elitlag deltog i tävlingen och en ny vinnare korades, nämligen lag Jon Melin från Skellefteå CK. Laget har deltagit flera gånger men står nu för första gången som segrare.

De två senaste årens segrare lag Olof Esbjörnsson från Amatörföreningens CK, blev utslaget i kvartsfinal vilket vittnar om den höga standarden i tävlingen.

Jönköpings egna elitserielag, Tony Pölder, blev även de utslaget i kvartsfinal.

Som segrare stod alltså lag Jon Melin, på andra plats kom lag Lindström från Sundbybergs CK, som skippades av Kristian Lindström, vilken tidigare ingick i de flerfaldiga världsmästarna lag Niklas Edin. Lag Anders Westerberg från Sundbybergs CK slutade på tredje plats.

I numera sedvanlig ordning hyllade de deltagande lagen den excellenta curlingisen och de arrangemang som producerades av Jönköping Curling Club.

Får ny stortävling
Klubben har dessutom den gångna veckan fått förtroendet av Svenska Curlingförbundet att arrangera det första sammandraget i Elitserien den 2-4 december.

Redan tidigare har man fått det ärofyllda uppdraget att under vecka 5 arrangera hela SM-veckan i curling med den svenska eliten bland herrar, damer samt rullstolscurlare.
Jönköping Curling Club kan nu stoltsera med att vara den mest framgångsrika tävlingsarrangören i Curlingsverige, vilket genererar flera idrottsutövare till Jönköpings kommun.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.