Succéstart för Habo Wolley

Habo Wolley fick bästa möjliga start på säsongen när Södertelge VBK besegrades på hemmaplan med 3-0.

Inför en nästan helfylld läktare i Habo Sporthall blåstes första matchen för säsongen igång. Habo Wolley visade prov på karaktär när man snabbt tog kommandot. Båda lagen följs åt ganska jämnt i första set upp till 13-11 där sedan Habo rycker ifrån med hjälp av bra blockspel och stabila anfall. Setet avsluts med ett av Adnan Hercos många anfallspoäng för dagen och setsiffrorna skrevs till 25-18.

I andra set får Södertelge en bra start och har nu mer utdelning i sitt anfallsspel. Södertelge behåller en liten ledning i nästan hela setet trots bra servetryck från Habo. Efter kämpande lyckas Habo ta sig till ställningen 20-20 där nya grekiska centern Giannis Madouras kliver fram och ger Habo ett mycket viktigt blockpoäng. Med Habo nu i förarsätet slår tillslut ytterligare två nya spelare i truppen, Jakob Molin och Linus Ekstrand, in var sitt poäng och avslutar setet 25-22.

Tredje set spelas ganska jämnt där båda lagen turas om med att ha en liten ledning. Vid ställningen 16-15 drar Habo dock i en ny växel och lyckas knyta till sig fyra poäng i rad. När matchbollen slås in och setsiffrorna skrivs till 25-18 har Adnan Herco tagit hela åtta anfallspoäng i detta set!

 

– Att vinna med 3-0 i första matchen är givetvis fantastiskt. Det fanns flera frågetecken inför matchen kring hur det skulle gå, i och med att kapten Roy Powell ännu inte är spelklar och att Stefan Stolic är sjuk, säger tränare Alessandro Lodi.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.