Mitt i prick för Jönköpingsskytten – tog stor revansch

Vart tredje år anordnas European Handgun Championship i dynamiskt skytte för enhandsvapen.

För Jönköpingsskytten Olle Lindskog, 50, blev årets tävling i Ungern en rejäl succé. Lindskog tog hem seniorklassen i revolver, vilket är en division inom enhandsvapen.

– Det kändes rätt skönt det där, säger Lindskog som vid prisceremonin fick höra den svenska nationalsången.

– Man är så stolt när man står där. Det är obeskrivligt. Jag blir nästan lite gråtmild. Det är stort för mig.

Under tävlingen sköt samtliga skyttar på 22 stationer under fyra dagar. Varje station kräver mellan 6 och 32 skott för att slutföra.

För skyttarna gäller det att lokalisera måltavlorna och pricka rätt samtidigt som det inte får ta för lång tid på varje station.

Antalet poäng från skyttet delas med tiden det tar att ta sig igenom varje station, vilket ligger till grund för de tävlandes totalpoäng.

Totalt deltog omkring 1 200 skyttar, vilka sammanlagt avlossade runt 500 000 skott. 

Årets EM var Sveriges bästa någonsin. Den svenska truppen plockade sammanlagt hem fyra individuella medaljer och fyra lagmedaljer. Förutom Lindskogs guld tog Kalle Halvarsson individuellt brons och Sverige tog lagbrons med Per Bergfeldt, Lars-Olof Halvarsson, Olle Lindskog och Kalle Halvarsson i laget.

För Lindskog blev tävlingarna i Ungern en rejäl revansch. Jönköpingsskytten missade Portugal-EM för tre år sedan och slutade helt med skyttet.

– Jag sålde allting jag hade 2014, säger Lindskog.

Men nu är han tillbaka med besked. Och det finns flera aspekter som gjorde att 50-åringen fick med sig ett guld hem till Sverige.

– Jag har alla delarna. Jag har det mentala, jag har skyttet och jag har utrustningen. Det är en av de sakerna jag är känd för, att jag har ordning på utrustningen, säger Lindskog.

Här kan du läsa mer om dynamiskt skytte och vad som ingår i sporten.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.