Cibicki låg bakom Sveriges seger – men utgick skadad

Pawel Cibicki gjorde två assist när Sveriges U21-landslag vann den sista och avgörande kvalmatch mot Kroatien och kvalificerade sig för U21-EM. Men Cibicki fick utgå i den 66:e minuten med en fotskada. 

Sveriges U21-landslag mötte Kroatien i ett avgörande möte i kvalet till U21-EM nästa sommar. Sverige behövde en seger för att nå direktkvalificeringen till EM.  J-Södras Pawel Cibicki fanns med från start och hade ett bra läge i inledningen av matchen men skottet täcktes undan. Istället var det Kroatien som gjorde matchens första mål. Efter lite tur kunde Kroatiens Stipe Perica göra 1-0 till bortalaget.

Men den kroatiska glädjen blev kortvarig. Efter en snygg löpning av Pawel Cibicki som distraherade Kroatiens försvar blev Carlos Strandberg fälld i straffområdet och Sverige fick straff. Linus Wahlqvist förvaltade straffen när han bombade in 1-1 från straffpunkten.

I början på den andra halvleken kom Cibicki helt fri med Kroatiens målvakt, men han lyckades inte förvalta läget, bollen gick i stolpen och ut. Sverige inledde andra halvlek starkt och fick till slut utdelning. I ett blixsnabbt anfall kunde Kristoffer Olsson avsluta med ett snyggt skott och sätta 2-1 till Sverige. Strax därefter var det dags igen. Carlos Strandberg fintade bort kroaterna och hittade in i straffområdet till Pawel Cibicki, som med en snygg passning spelade fram Melker Hallberg som gjorde 3-1 till Sverige. Då kändes det som om platsen U21-EM var klar. Och några minuter senare spelade Cibicki fram till ännu ett svenskt mål. Carlos Strandberg förvaltade J-Södrastjärnans passning och satte 4-1 till Sverige. Cibicki blev sedan utbytt efter att ha fått en smäll mot foten. Det såg ut som att han hade riktigt ont och J-Södra får hoppas att det inte är något allvarligt. På söndag möter nämligen laget Häcken i allsvenskan.

Men Kroatien kom med ett snabbt svar efter 4-1 målet och reducerade till 4-2. Men närmare än så kom man inte och Sverige vann med 4-2. Därmed är Sverige och Pawel Cibicki klara för U21-EM i Polen nästa sommar.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.