Jönsson: Därför ska vi ta CHL på allvar

Champions Hockey League är i nuläget inte den bästa turneringen. Men vi bör ta den på allvar, skriver Jminis Adam Jönsson. 

Det är på många plan en utskälld turnering. Men när HV71 i kväll spelar den andra matchen i 16-delsfinalen mot Lukko Rauma kan finns det trots allt en del positiva saker med Champions Hockey League.

Bygger vinnarmentalitet
Att vinna hockeymatcher är viktigt för alla lag. Matcherna i CHL, vilka inte alltid är mot toppmotstånd, ger lagen chansen att bygga en vinnarmentalitet. Det kan HV71 – och alla andra – ta med sig in i sitt seriespel.

Chans att ta en titel
Att vinna en matcher är bra. Men alla hockeylag vill vinna titlar. Tack vare CHL får lagen en chans att inte bara vinna sin inhemska liga, de kan även ro hem en internationell turnering. Det är inte fy skam.

Får nya influenser
SHL är en bra hockeyliga. Inget snack om saken. Men att möta lag från andra länder kan vara nyttigt för HV71 och andra svenska lag. Här får klubbarna en chans att dels besöka arenor och arrangemang runt om i Europa samtidigt som de kan hämta influenser från hur lag i till exempel Finland spelar hockey på sina små rinkar.

Visst, det finns en hel del negativa saker med CHL. Publiksiffran på drygt 600 i Kinnarps Arena i det första mötet mot Lukko var under all kritik. Den visar kanske tydligast att hockeyfansen ännu inte omfamnat turneringen.

Det finns prispengar att hämta för lagen. Men långa resor och dåliga publiksiffror måste innebära att turneringen inte direkt är någon kassako.

Samtidigt finns det potential i CHL. På sikt kanske KHL-lag kan komma in för att öka värdet i turneringen ytterligare. Det borde rimligtvis innebära fler sponsorer, vilket ökar det ekonomiska värdet för klubbarna.

Och det kanske viktigaste av allt: hockeyn blir bättre.

Då kanske det till och med kan bli ett par slantar över när alla kostnader är betalda.

Den här texten har även publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.