Lagrell slår tillbaka mot korruptionsmisstankarna

Tidigare Uefa-presidenten Lennart Johansson skapar en stiftelse mot korruption. Nu ger SvFF:s tidigare ordförande Lars-Åke Lagrell sin syn på saken.
   – Det är ju klart att det har hänt en hel del i fotbollen, säger Lagrell till Jmini.
 

Under de senaste månaderna har fotbollen drabbats av korrupta ledare inom Fifa och Uefa. Nu bestämmer sig Lennart Johansson att göra något åt detta. Samtidigt ger Lars-Åke Lagrell ger sin syn på saken.

Startar stiftelse
Tidigare Uefa-presidenten Lennart Johansson startar en stiftelse i syfte att utbilda framtida ledare inom fotbollen för att motverka mutor och korruption. Både internationellt men också nationellt.

– Tyvärr händer det här, säger han till TV4 och Fotbollskanalen.

På måndagen pratade gamle fotbollsförbundets ordförande, Lars-Åke Lagrell med Lennart Johansson angående stiftelsen som han skapat.

– Det finns ingenting som säger vad det ska gå ut på, säger Lagrell till Jmini.

Stiftelsen går ut på att utbilda framtida ledare inom fotbollen…

– Han (Lennart Johansson) och jag har alltid haft en bra relation, jag konstaterar att han inte har några bevis för någonting och det finns inget nytt som har förekommit.

Du säger alltså att det här inte behövs i Sverige?

– Jag upplever ingen efterfrågan av det, men det gör det heller aldrig där det finns ett dolt budskap längre fram. Det är ju klart att det har hänt en hel del i fotbollen, och till en viss del gör han rätt i att man måste jobba nerifrån i de olika nationsförbunden.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.