HFF föll mot bottenlaget

Husqvarna FF tog sitt pick och pack ner till Sölvesborg för att jaga poäng mot Mjällby. Ett lag som ligger näst sist i tabellen och kämpar för att ta sig upp över strecket. HFF klarade inte av pressen och åkte hem med förlust. Slutresultatet skrevs till 3-2 (2-2). 

Efter 22 minuter var det hemmalaget Mjällby som spräckte nollan genom deras Kevin Carlsson. Men tio minuter senare svarade HFF med en kvittering genom Arber Hasani, som gör sitt tionde mål för säsongen. Han lägger sig där med på en delad fjärdeplats i skytteligan bredvid Kristianstads Izuchukwu Emeh. Lyckan varade dock inte länge för HFF då Mjällby snabbt kvitterade till 2-1 genom Mamudu Moro. Husqvarna vek dock inte ner sig då de satte 2-2 genom Erik Hermansson med fem minuter kvar tills halvtidsvila.

-Matchen igenom är det lite hetare och rappare än oss. Vi hamnar i underläge två gånger, men kommer samtidigt tillbaka. Vi var ändå rätt nöjda med oavgjord i halvlek, säger HFF:s tränare Niclas Tagesson.

I den 76:e minuten satte Mjällbys Markus Ekenberg 3-2 och HFF fortsatte matchen utan någon vidare utdelning. I den 90:e minuten fick Mjällbys Marcus Ekenberg sitt andra gula kort, och blev där med utvisad. Men med endast några få minuter kvar kunde inte HFF ta nytta av läget.

-I det första fem minuterna av andra halvlek har vi ändå kontroll. Hasani och Hamidovic har två farliga lägen vardera. Men efter att de satte 3-2 hade vi inte mycker mer att ge. Vi har jättemycket att spela om men samtidigt har de kniven mot strupen. Vi stod upp stundtals bra men de var mer effektiva, säger Tagesson.

HFF ligger där med kvar på en sjundeplats i tabellen med deras 28 poäng.

Målskyttar, HFF: Arber Hasani, Erik Hermansson. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.