‘‘Slutsatser som är befängda’’

I somras publicerades Olof Lundhs bok där han tog upp öppenheten i Svenska Fotbollförbundet. Nu väljer den tidigare SvFF-ordföranden Lars-Åke Lagrell att kommentera journalistens publikation för Jmini/JKPG Live.

J-Södra-profilen och den tidigare SvFF-ordföranden Lars-Åke Lagrell är inbjuden som hedersordförande till samtliga möten som Svenska Fotbollförbundet anordnar och alla landskamper. Därigenom får Lagrell tillgång till alla handlingar från styrelsemöten och därmed får en insyn i vad som händer i dagens fotbollsförbund.

Kalkylerade minus på nationalarenan
Journalisten Olof Lundh är en av få som har granskat fotbollförbundet. I sin bok nämner Lundh att förbundet räknat fel och gått back på den nya arenan som byggdes i Solna och som nu är landslagets hemmaplan.

– Att Friends arena skulle gå minus var något som vi kalkylerade, vi visste att det skulle bli ett antal hårda år innan arenan hade fått balans på ekonomin, säger Lars-Åke Lagrell till JKPGLIVE.

Går förbundet fortfarande minus på arenan idag?

– Ja, lite grann minus går den säkert. Men samtidigt finns det ett värde, som man kan aldrig ta ifrån någon att den dagen som förbundet vill sälja större delen till någon, ja då gör man det.

‘‘Han har ju inte en aning’’
Nu väljer Lars-Åke Lagrell även att tala ut om Olof Lundhs granskning av det Svenska Fotbollförbundet.

– Jag inte läst boken själv men fått information om boken via kansliet på förbundet, säger Lars-Åke Lagrell och fortsätter:

– Glöm inte en sak bara, han skriver på vad han tror och på vad han har hört olika. Han har ju inte en aning, han har aldrig varit på ett enda möte med förbundet.

Du menar att det inte finns någon sanning i det journalisten skriver i sin bok?

– Ja, det vågar jag att påstå. Han drar slutsatser som är befängda, han talar om att det finns en tystnadskultur på våra årsmöten.

I bokens skriver Lundh att det finns en tystnadskultur på förbundets årsmöten. Något som den tidigare ordföranden dementerar.

– Han drar slutsatser som är befängda, han talar om att det finns en tystnadskultur på våra årsmöten och att vi ska ha två förmöten innan själva mötet för att ingen ska begära ordet.

Istället säger Lagrell att förmötena bara är ett positiv forum för att olika intresseorganisationer ska bli förberedda inför slutliga årsmötet.

Vad betyder dessa förmöten enligt dig?

– Det är precis tvärtom! Vi har förmöten som inte ens är arrangerade av förbundet utan av olika intresseorganisationer för att de ska vara bättre förbereda inför årsmötena.

Lundh granskar transparensen inom förbundet, tycker du att det är någon skillnad idag jämfört när du satt som ordförande?

– Jag tycker inte att det finns någon skillnad på förbundet idag och när jag satte där. Det har varken förbättrats eller försämrats.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.