Jönsson: En stark avslutning räckte för HV71

I en analys inför tisdagens match mellan HV71 och Karlskrona skrev undertecknad att special teams skulle komma att spela en avgörande roll.

HV71 var tvungna att utnyttja sina chanser i powerplay eftersom Karlskrona normalt inte tar särskilt många utvisningar. Men hemmalaget missade fyra chanser under de första 40 minuterna.

Gästerna från Blekinge hade ett läge under de två första perioderna – då small det direkt.

Hemmalaget var det puckförande laget samtidigt som Karlskrona ofta backade hem och satte upp en köttmur, vilken var svår för HV att tränga igenom. Till stor del blev det en dump-and-chase-hockey. Det gjorde det svårt för det blåklädda hemmalaget att få riktigt tryck mot KHK:s kasse.

Spelet i numerärt överläge gav därför HV71 bra chanser att skapa tryck och få in en puck eller två. I stället för 1–1 hade det kanske kunnat stå 2–1 eller till och med 3–1 efter två spelade perioder.

Men till slut kom målet. Erik Christensen rakade in 2–1 i HV:s femte powerplay för kvällen. Och det räckte.

Det här var långt ifrån Jönköpingslagets bästa match den här säsongen (och det hör väl till saken att Karlskrona kom till spel i god form). Men det är trots allt en styrka att vinna utan att göra sin bästa match.

När Christoffer Törngren kyligt satte 3–1 på straff kunde hemmalaget dessutom lugnt och säkert bevaka sin vinst utan några krav på ett frejdigt anfallsspel. Men då kom 4–1 av bara farten.

Segrar likt tisdagskvällen blir viktiga när serien drar ihop sig fram mot vårkanten. Då kan de här poängen kännas extra fina.

Den här texten har även publicerats på SportJKPG.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.