Arlbrandts HV-hyllning: ‘‘En ruggig styrka’’

Pär Arlbrandt var tillbaka efter en tids skadefrånvaro när HV71 hemmaslog Karlskrona med 4–1 på tisdagen. Efter segern passade forwarden på att hylla sina lagkamrater.
   – Alla kedjor producerar, säger Arlbrandt. 

HV71 har haft en del skadebekymmer under säsongsinledningen av SHL. Men i tisdagens hemmaseger mot Karlskrona (4–1) var åtminstone forwarden Pär Arlbrandt tillbaka i laguppställningen.

– Det var jättekul att spela igen. Sedan var det inte min eller vår kedjas bästa match men det tar man när man vinner med 4–1, säger Arlbrandt.

Det var en jämn tillställning i Kinnarps Arena. Matchen stod och vägde fram tills att Christoffer Törngren prickade in en straff till 3–1 när drygt halva slutperioden återstod.

– Det var skönt att vi kunde ta det till slut. Första var bra, andra tappade vi tålamodet lite och de gjorde ett snyggt mål i powerplay. Så det var starkt att vi kunde vända runt det igen, säger Arlbrandt.

HV71 ligger nu på en stabil topplacering i SHL. Och även om Arlbrandt och hans kedjekamrater Ted Brithén och Martin Thörnberg producerat mycket framåt vill den rutinerade forwarden hylla samtliga HV-spelare.

– Det är verkligen det första laget som jag spelar i som är ett fyrkedjelag, där alla kedjor producerar. Det är en ruggig styrka. Kollar du på de som vinner så är det ofta så. Du kan inte bara ha en eller två. Jag tycker vi stiger fram olika hela tiden, säger Arlbrandt.

Den här artikeln har även publicerats på SportJKPG.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.