Förlust för J-Södra i säsongsavslutningen

Gästande Jönköpings Södra hade inte mycket att spela om borta mot Helsingborg som hade ett kvalspel att rädda.

LÄS MER: Läxorna som ska göra J-Södra bättre 2017

Tidigt baklängesmål

Helsingborg inledde matchen på bästa sätt, hög press mot ett J-Södra som försökte spela sig ut ur situationerna. I den sjunde matchminuten hittade Jordan Larsson in en hörna till mittbacken Frederik Helstrup som smög sig in omarkerad och tryckte in 1-0 till Helsingborg.

Några minuter efter hade Jordan Larsson en dubbelchans när Mikael Dahlberg hittade in en boll till anfallaren som avslutade en gång på Mehic, och returen utanför mål.

Hemmalaget dominerade den första halvleken, med 9-2 i avslut på mål. Både Jordan Larsson och Bradley Ralani tempoväxlade och gav svårigheter för J-Södras försvaret. Gästerna hade mycket boll på egen planhalva men också problem i uppbyggnadsfasen och i tempot mot ett aggressivt Helsingborg.

Utebliven straff

Pawel Cibicki fick en bra möjlighet när han i kom i ett friläge och drogs ner i straffområdet av en försvarare. Domaren Jonas Eriksson friade och på reprisen kunde man se att bägge spelarna drog varandra i tröjan.

I början på andra halvlek hade matchens uppropstecken, Jordan Larsson ett skott i ribban.

Jönköpings Södras mittback Alejandro Portillo fick syna rött kort när han skallade Jordan Larsson. Ett beteende som domaren inte tillät och J-Södra fick spela med en man mindre med drygt tjugo minuter kvar.

Straffräddning

När Johan Mårtensson sedan testade skott utifrån hamnade avslutet på Fredric Fendrich armar och domaren valde att blåsa straff. Mikael Dahlberg steg fram och missade på en Damir Mehic som slängde sig och räddade straffen.

Mot slutet försökte Jönköpings-laget att gå framåt men med en man mindre hade J-Södra det svårt mot Helsingborg som i slutet prickade in slutresultatet 2-0 genom Mikael Dahlberg.

LÄS MER: Läxorna som ska göra J-Södra bättre 2017

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.