HV71 förlorade i Smålandsderbyt

Växjö Lakers stod som segrare i Smålandsderbyt mot HV71.
Rond 1: HV71-Växjö Lakers 2-4.

Redan imorgon har HV71 chansen att ta revansch i rond 2.

Nästan slutsålt på Kinnarps när rivalerna Växjö Lakers var på besök.

Mardrömsperioden
Efter en hela-hallen tifo med gul och blå inramning, gick matchen igång. Men den först minuten hann knappt spelas innan Växjö Lakers tog ledningen, genom Olli Palola som var fri framför kassen och tryckte in pucken via ribban in.

Hemmalaget kände inga nerver utan reste sig direkt och skapade målchanser som kunde ha resulterat till både 1-1 och 2-1. Dessutom fick Växjös Robert Rosén en tvåminutare i mitten på första perioden, men HV71 lyckades aldrig utnyttja det.

Istället utnyttjade gästerna sin powerplay i slutet på första perioden. Tidigare utvisade Rosén skulle få revansch på isen. Med fyra sekunder kvar av utvisningen skött Robert Rosén in 2-0 på en retur från Tuomas Kiiskinen.

En mardrömsperiod för HV.

Comebacken
Det fanns ingen tid för att sörja för hemmalaget, som tre minuter in i andra perioden tråcklade in ett reduceringsmål genom Kevin Stenlund som kastade sig fram framför kassen och petade in 1-2.

Vilja, kamp och energi definierade HV71 som aldrig gav upp.

Några minuter senare sa det SMASH igen när Kristofer Berglund plockade med sig en retur framför målgården och slog upp pucken i nättaket till 2-2.

En stark comeback från HV71 som lyftes av hemmasupportrarna.

Psykologisk Växjö-ledning
Det fanns en glöd och närkamperna var hårda i det här rivalmötet som det inte gick att förutse vinnaren. Växjö Lakers saknade målchanser i andra period men lyckades ändå tog de ledningen på nytt genom Toumi Kiiskinen när det var sju minuter kvar av period nummer två.

Ett psykologiskt mål från gästerna som tappade initiativet i målchanserna och här visade dem en effektivitet framför mål.

Rond 2 imorgon
I den sista perioden höll gästerna tät bakåt och släppte inga returer till HV71 som försökte hugga på allt. Växjö Lakers var närmast att utöka till 4-2 än att HV skulle kvittera till 3-3.

Skotten på mål i tredje perioden talade sitt tydliga språk, 8-3 till Växjö och det var avgörande i sista perioden när matchen slutade 4-2 till Växjö Lakers.

Redan imorgon har HV71 möjlighet att revanschera sig när de åker till Växjö för att spela back-to-back mot Lakers.

Rond 1 är över för ikväll, men imorgon ska dem in i boxningsringen igen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.