PRISAS: Lokal fotbollshjälte delar scen med Zlatan

Det mesta brukar handla om Årets mål, Diamantbollen och Guldbollen när priserna delas ut på den årliga Fotbollsgalan i Globen.

Men i år kommer Bo Larsson, ungdomstränare i Burseryds IF, dela scen med Zlatan Ibrahimovic och övriga storstjärnor.

Larsson är en av vinnarna av titeln Årets Fotbollsförälder 2016, ett pris som delas ut av projektet Fotbollsföräldrar, vilket har som uppdrag att stötta personer som jobbar ideellt inom fotbollen.

– Det känns alldeles förträffligt. Det känns jätteskoj att få vara med om något sådant här. Att bli uppmärksammad för det arbete man gör, säger Larsson till Sport JKPG.

Larsson tränar pojkar födda 2005/06. Men för honom handlar det om mer än att bara lära sina spelare fotboll.

– Det är så mycket mer som är inkluderat som att visa respekt och hänsyn, säger Larsson.

Hur kommer du jobba vidare efter utmärkelsen?

– Det blir en liten boost för mig själv. Det visar att vi i föreningen jobbar på rätt sätt. Vi måste ha kvar spelarna längre, fler ska spela fotboll längre tid. Det tycker jag att vi gör i föreningen sedan tidigare i och med att vi jobbat mycket med att vår värdegrund ska nå ut i hela föreningen. Så det är inte bara jag som jobbar med det här, säger Larsson.

– Du kan inte säga om en 12-åring blir en fotbollsspelare när han är 20 eller 25 år. Man måste ha med alla spelare längre upp i åldrarna.

Förutom sitt att tilldelas priset hoppas Larsson stöta på en del av bronshjältarna från VM-laget 94.

Dessutom har han med sig ett speciellt uppdrag hemifrån Burseryd.

– Jag har autografer på beställning. Min grabb vill ha Zlatan [Ibrahimovic] och [Andreas] Isakssons autografer om de är på plats, säger Larsson.

Den här artikeln har även publicerats på SportJKPG.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.