Alliansens vändning – här vill de bygga nya arenan

Debatten om den nya fotbollsarenan i Jönköping fortsätter. Nu har Alliansen kommit överens och det handlar om två spår. Och planerna på en nya arena på Jordbrovallen skrotas. 

För ett par veckor sedan presenterade Moderaterna och Socialdemokraterna ett förslag om att bygga den nya fotbollsarenan på Jordbrovallen i Jönköping.

Dagen efter höll Centerpartiet och Kristdemokraterna en presskonferens där de i stället förespråkade en upprustning av Stadsparksvallen.

Nu verkar Alliansen ha enats. På en presskonferens på tisdagen säger de i stället att de vill utreda möjligheten att bygga den nya arenan på Råslätt, vilket tidigare föreslagits av Liberalerna.

– Prislappen för Jordbron blir för hög helt enkelt. Spiken i kistan var när länsstyrelsen och Trafikverket var två av de 44 som överklagade planen gällande ny arena på Jordbron, säger Carin Berggren (M).

Utredningen av en arena på Råslätt ska vara klar i juni 2017. Samtidigt vill Alliansen ge Stadsbyggnadsnämnden och tekniska nämnden i uppdrag att påbörja detaljplanarbete och projektering för att utveckla Stadsparksvallen till en arena som klarar av de krav som ställs från Svenska Fotbollförbundet.

Det blir alltså två parallella spår som Alliansen vill jobba vidare med.

Anledningen är att det skulle öka tempot för att få fram en spelduglig arena, säger Ann-Marie Nilsson (C).

Alliansen säger att det i nuläget är oklart hur mycket en arena på Råslätt eller upprustningen av Stadsparksvallen kommer kosta.

LÄS MER: JÖNSSON: DÄRFÖR BORDE NYA ARENAN BYGGAS PÅ ELMIA

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.