HV:s svit bruten mot effektivt Malmö

HV71 fick en tuff start i bortamötet med Malmö Redhawks på tisdagskvällen. Efter knappt fem minuter prickade det rödklädda Skånelaget in 1–0 genom en styrning av Lukas Haudum.

Men gästerna skulle svara.

I spel 5-mot-4 fick Kevin Stenlund pucken i mittzon. HV-centern trampade in över offensiv blå och avlossade ett skott som letade sig in mellan benskydden på Oscar Alsenfelt i hemmamålet.

Malmö hade de bästa chanserna under den första perioden och hade flera bud på ett ledningsmål. Men genom ett stundtals fenomenalt målvaktsspel av Fredrik Pettersson-Wentzel lyckades skåningarna inte få in pucken.

Även HV71 skapade en del farliga chanser framåt. Lias Andersson var närmast ett ledningsmål när han kom fri med Alsenfelt. Redhawks-keepern agerade emellertid lugnt och kunde rädda avslutet med ett utsträckt benskydd.

Om det var Malmö som förde spelet i slutet av den första perioden var det HV71 som tog över taktpinnen i inledningen av den andra. Gästerna testade Alsenfelt flera gånger. Men Redhawks-målvakten höll tätt.

HV:s inledande press spelade emellertid ingen roll när Nils Andersson laddade bössan från blålinjen efter drygt 14 minuters spel. Malmö-backens skott gick förbi alla, inklusive en skymd Pettersson-Wentzel.

Hemmalagets blott fjärde skott på mål den här perioden var tillräckligt för att ge Redhawks en 2–1-ledning inför slutperioden.

I tredje perioden kom också 3–1 när Nichlas Hardt klappade in pucken i powerplay efter knappt fyra minuters spel. Målet innebar två mål på fyra skott för hemmalaget. 

HV71 försökte pressa på för att komma ikapp. Men gästerna hade det svårt mot ett hemmalag som fick förnyad energi av sitt 3–1-mål. 

I stället stängde Malmö butiken fullständigt när Fredrik Händemark tryckte in 4–1 med knappt nio minuter kvar. 

HV skulle visserligen få lite kontakt när Simon Önerud satte 4–2 med drygt fem minuter kvar. 

Samme Önerud satte sedan 4–3 på i slutsekunden. Men närmare än så kom aldrig gästerna.

Förlusten innebär att HV står kvar på 39 poäng i SHL-tabellen.

LÄS MER: OVÄNTADE HV-HYLLNINGEN INFÖR TOPPMATCHEN

LÄS MER: HV-TALANGENS SKÖNA TOPP-10-SKALP

LÄS MER: TITTA OCH NJUT: STEFAN LIVS MAGISKA SLUTSPELSNOLLOR

Den här texten har även publicerats på SportJKPG.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.