Sandas drastiska åtgärd – totalförbjuder föräldrar

Barnen måste känna sig trygga i skolmiljön.

Därför tvingas Sanda Idrottshögstadium i fortsättningen stänga ute föräldrar från antagningar.

– Vi har velat ha öppna antagningar, men nu har jag tvingats till att ta till den här åtgärden, säger Carin Rosjö, rektor för Sanda Idrottshögstadium.

Anledningen till det här är att följande hände vid  årets första innebandyuttagning till sjunde klass, som var i Arenan i Jönköping, för en tid sedan:

– Då uppdagades det att det fanns en person som stod med ett stativ och filmade och det är absolut förbjudet. Som rektor kan jag inte ta ansvar för det material som filmas av föräldrar, säger Carin Rosjö.

I morgon onsdag är det dags för den andra antagningen till innebandyns högstadium på Sanda, också den på Arenan i Jönköping, men från och med nu får inte vårdnadshavare vara med när antagningstesterna avgörs. Det är endast elever och coacher som har tillträde till respektive arena där intagningstester genomförs.

– Vi har som skola inte möjlighet att kontrollera att vårdnadshavare respekterar vår vädjan och därför kommer det att bli ett totalförbud att vara med på skolans antagningar i framtiden. Jag kan inte ta ansvar för att saker och ting sköts på ett bra sätt, säger Carin Rosjö.

I år har 191 elever sökt till 75 platser på Sanda Idrottshögstadium och av 59 sökande till innebandyn kommer ungefär 15 elever, både tjejer och killar att antas till sjuan i höst.

Men i fortsättningen kommer alla elever till skolan att få göra sina antagningsprov utan föräldrar på läktarna.

Fotnot: Den här artikeln publicerades ursprungligen på SportJKPG.se klockan 09:38 på tisdagsmorgonen. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.