HV71 vann efter nytt straffdrama – klara för final

Inte nog med att HV71 lyckades ta sig vidare till semifinal för första gången någonsin. Utan laget vann också i första semin när storfavoriten Luleå gästade Kinnarps under onsdagskvällen. Då vann HV efter straffläggning.

– Jag vet inte vad jag ska säga, det är helt sjukt. När vi tog matchen i onsdags så kändes det som att nu tar vi det här och det gjorde vi, säger en glad Sabina Eriksson efter matchen

Hur smakar det?

– När det gick till förlängning och straffar kände jag att nu kommer vi ta det här. Jag sa till mig själv där att jag inte orkar spela någon match imorgon så nu tar vi det här, förklarar Eriksson.

Rask kvitterade
På lördagen blev det ny seger för HV71 efter 4-3 på straffar. HV tog ledningen genom Fanny Rask innan Luleå hann vända både till 2-1 och 3-2.

Men Jönköpingslaget gav inte upp och det var Fanny Rask som stod för de viktiga målen framåt när hon prickade in 3-3 med fyra minuter kvar av andra perioden.

– Det var en tuff match, vi trodde på oss och visste att Luleå hade kniven mot strupen. Jag tycker att vi är ett jäkligt starkt lag, fast att Luleå kom med farliga anfall, säger Fanny Rask när Sportjkpg når henne.

Vann efter straffdrama
Tredje perioden slutade 0-0 och även förlängningen hamnade under samma siffror. När det handlade om att vara kyligast på straffläggning var det ännu en gång Fanny Rask som klev fram.

– Jag hade en bra känsla hela matchen, innan jag gick fram för att skjuta så kände jag att att idag är det min dag.

Hon hennes dag var det när hon stod för matchavgörande målet.

”Jobbat för det här”

Dessutom stod sig målvakten Sabina Eriksson starkt i mål när hon räddade samtliga tre räddningar från storfavoriten Luleå som aldrig lyckades att slå HV i slutspelet till slut.

– Vi har jobbat på att ta oss till final, och jag vill alltid gå till en final. Det har gått väldigt snabbt för HV-dam som hockeyförening. Någonstans trodde vi på detta, säger Fanny Rask.

Nu väntar SM-final för HV71 dam. Första SHDL-finalen i klubbens historia. På onsdag spelas första finalen och det står mellan Linköping och Djurgården.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.