Stjärnan bekräftar: Jag lämnar HV71

Erik Christensen ser ut att sluta på topp. Centerns SM-guld med HV71 säsongen 2016/17 ser ut att bli det sista han gör i Jönköpingslaget.

Han kommer med största sannolikhet inte spela i klubben nästa säsong.

– Nej, jag tror inte det. Det mötet har inte ägt rum än men kommer förhoppningsvis göra det inom de närmaste dagarna. Jag har tillbringat de senaste månaderna med att tänka på om det här var mitt sista år. Min dotter är fyra år och min son nästan tre. Det är förmodligen tid att börja tänka på andra saker, säger Christensen.

– Vi får se under de närmaste månaderna om jag ändrar mig. Om jag bestämmer mig för att fortsätta spela kommer det inte vara här. Jag tror HV vill gå vidare och jag tror det är bäst för mig också. Jag börjar bli äldre och det finns många bra spelare här.

Det var länge osäkert om Christensen skulle återvända till HV71 inför den gångna säsongen på grund av en segdragen ryggskada. Men 33-åringen återvände och svarade för 21 (15+6) poäng på 45 grundseriematcher, vilket var kanadensarens målmässigt bästa säsong i HV-tröjan. I slutspelet blev det fem (1+4) poäng. 

Men Christensen har trots det två tunga säsonger bakom sig. 

– Jag har inte mött mångas förväntningar, säger centern. 

Och kanadensaren verkar inte kunnat ha fått ett bättre slut på HV-karriären. När laget hyllades i Knektaparken på måndagen var det framför 40 000 fans.

– Jag har haft en fantastisk tid här, säger Christensen.

ALLT OM HV71:s SM-GULD – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.