Heta supersporten har nått Jönköping: ‘‘Kommer bli en succé’’

Jönköpings län har fått sin första padeltennisbana. På onsdagen invigdes utomhusanläggningen på Tennisstadion i Norrahammar.
   – Det är en sport under väldigt stark frammarsch, säger TaTK:s ordförande Joakim Hugosson till Sport JKPG.

Nu står den på plats. Jönköpings läns första padeltennisbana. På onsdagskvällen invigdes banan vid Tennisstadion i Norrahammar.

– Det är en sport under väldigt stark frammarsch. Det är den näst största sporten i Spanien. Nu är den på gång uppåt även i norra Europa, säger Tabergsdalens tennisklubbs ordförande Joakim Hugosson till Sport JKPG.

– Många svenskar har provat på den när de har varit på semester i Sydeuropa och nu har det byggts anläggningar i en rasande fart här i Sverige. Jag tror det byggdes runt 150 anläggningar i Sverige förra året. Så nu kände vi att nu måste vi ta tag i det här och ta in det i stan också.

Padeltennis är en racketsport som kan liknas vid en blandning av tennis och squash. Banan har två planhalvor som avskiljs genom ett nät, vilket liknar tennis. Men spelarna kan även använda sig av väggarna runt banan, vilket liknar squash. Sporten spelas i dubbellag.

– Det är lättillgängligt på det viset att man behöver inte vara så teknisk. Det är ett stumt rack som gör att man inte behöver tänka så mycket på hur man slår, säger Hugosson.

– Det är mycket enklare än att spela tennis där det är mer teknik. Alla som har lite boll i sig kan spela.

Under hösten kommer ytterligare en padeltennisbana stå klar i Norrahammar. Då kommer klubben, förutom sin utomhusbana, även ha tillgång till en inomhushall.

– Hela projektet är ett femmiljonersprojekt, säger Hugosson.

– Vi har fått bidrag från Arvsfonden, Smålandsidrotten och Jönköpings kommun. Sedan har vi finansierat en stor del själva.

Hugosson tror att satsningen på padeltennis kommer locka fler medlemmar och utövare till Tabergsdalens TK.

– Absolut. Det är vi helt säkra på. Det finns enormt intresse. Jag är helt säker på att det kommer bli en succé, säger Hugosson.

Se alla bilder och en video från länets första padeltennisbana här.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.