Jönsson: J-Södras stabila styrka – och tråkiga problem

Det blev inte någon speciellt minnesvärd match när Jönköpings Södra mötte GIF Sundsvall borta på söndagseftermiddagen.

Egentligen hela matchen präglades av två starka försvar som utmanövrerade de bollskickliga lagen ute på konstgräset.

Sundsvall hade mer boll men lyckades få gånger dyrka upp J-Södra-försvaret. Och det var just det stabila spelet på egen planhalva som lade grunden för Gröntröjornas poäng. Det blåklädda hemmalaget stötte på patrull gång efter annan när Stefan Karlsson, Joakim Karlsson, André Calisir och Tom Siwe stod rätt mest hela tiden.

Framåt då? Ja, där hade J-Södra inte mycket att hämta. Gästerna skapade egentligen ingenting. Då vinner ett lag inte heller fotbollsmatcher. Visst, Sundsvall var bra. Men J-Södra borde kunna ha hotat betydligt bättre än vad laget faktiskt gjorde. De sista passningarna satt inte där de skulle och chanserna uteblev. Det var trubbigt helt enkelt. Och det blev ganska tråkigt att titta på.

J-Södra ökade takten i det offensiva spelet i den andra halvleken. Men det räckte inte för att hota Tommy Naurin nämnvärt. 

Det går förstås inte att dra för stora växlar från en match. Jönköpingslaget har faktiskt gjort en hel del mål framåt i årets allsvenska. En anledning till det chansfattiga offensiva spelet var förstås att Sundsvall allt som oftast mötte upp med ett samlat försvar (och J-Södra svarade med samma mynt). Men nog borde gästerna ha kunnat vara lite hetare i den sista tredjedelen. För i den här matchen kändes J-Södra aldrig särskilt nära. 

Samtidigt gav J-Södra ett riktigt stabilt svar i andra änden av planen. Det försvarsspel som laget visade upp kan komma att rädda många poäng åt Gröntröjorna under säsongen. 

Ibland klickar inte anfallsspelet. Då är det tryggt att kunna falla tillbaka på ett stabilt försvar. För då kan det faktiskt räcka med en halvchans framåt för att få med sig tre poäng. 

ALLT OM JÖNKÖPINGS SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.