Jönsson: Då kan J-Södra utmana toppen på allvar

Om matchen mot GIF Sundsvall i helgen var ett sömnpiller av sällan skådat fotbollsslag var matchen mellan Jönköpings Södra och Djurgården på torsdagskvällen ett fall framåt.

Gröntröjorna tog tidigt tag i taktpinnen. Hemmalaget rullade tålmodigt boll på egen planhalva innan de tryckte upp spelet. J-Södra hotade allt som oftast Djurgårdens försvar genom snabba djupledslöpningar signerat Dzenis Kozica. 

Dzenis Kozica, ja. J-Södras offensiva pjäs var inblandad i mycket den här kvällen. Redan efter omkring en kvart föll han i straffområdet efter en tuff kamp med en blårandig försvarare. J-Södras nummer 7 fick inte något med sig den gången.

Men han skulle få revansch.

I den sista minuten av den första halvleken tog Kozica en löpning in i offensivt straffområde. Daryl Smylie tittade upp från vänsterkanten och placerade bollen på sin lagkompis panna och 1–0 var ett faktum.

Och ledningen var inte orättvis. Snarare tvärtom. J-Södra hade varit det bästa laget hela halvleken. Laget hade visserligen inte haft många stekheta målchanser. Men spelmässigt hotade de gästerna i princip hela tiden. 

Försvarsmässigt stod hemmalaget, precis som vanligt, helt rätt i positionerna. Djurgårdens offensiva spel lös, så när som på ett par lägen, med sin frånvaro på ett soldränkt Stadsparksvallen.

Men en vass målskytt behöver bara ett läge. Det visade Magnus Eriksson i början av den andra akten.

Djurgårdsforwarden nådde högst på en hörna och knoppade in kvitteringen framför de egna fansen. En försvarsmiss av J-Södra och ett mål i baken.

Gästerna fick bättre ordning framåt i den andra halvleken. Men svarade inte för någon bländande offensiv trots allt.

Att bara släppa ett mål mot ett lag i form så som Djurgården och dessutom göra det på en fast situation är ett gott betyg. 

Och försvarsspelet har ju inte varit något problem för J-Södra den här säsongen. 

I stället är det de offensiva spelet som fortfarande lämnar en del i övrigt att önska. Ja, laget hotade Djurgården. Men den sista lilla spetsen saknas alldeles för ofta. Den här kvällen var det skillnaden mellan ett och tre poäng. 

Får J-Södra bara ordning på den sista lilla pusselbiten kommer laget plocka ännu fler poäng av alla lag i Allsvenskan. 

ALLT OM JÖNKÖPINGS SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.