Hallby börjar resan mot målet

För på fredagskvällen drar Hallby igång träningsspelandet då laget beger sig till Skövde och mötet med IFK som lirar i handbollsligan. Redan på söndag blir det ett nytt möte med ett lag från högsta serien då Ricoh gästar Jönköpings idrottshus.

– Vi strävar efter att få så bra motstånd i träningsmatcherna som möjligt och det är bara att bocka och buga att vi får möta de här lagen, säger Kim Shepherd.

Trots en bra säsong i fjol i allsvenskan missade Hallby en kvalplats i sista matchen. Inför årets säsong har laget tappat fem spelare och fått sex nya.

– Getoar Gjikokaj ska studera i Umeå och har lämnat oss. Han var lagkapten och känns spontant som den största förlusten.

In i laget har två målvakter kommit, Fredrik Landin och Erik Alvares från Kristianstad respektive IFK Skövde. Jesper Järlfors, Skövde,  samt RIK-trion Nikola Djordjevic (tillbaka i Hallby efter fem år),  Felix Thyberg, och Adam Jönsson är de övriga.

– Jag tror att några av de här nyförvärven kan blomma ut rejält, säger Kim Shepherd.

Hallby var ett offensivt lag i fjol.  Samtidigt släppte de in för många mål.

– Vi måste förbättra defensiven och vara mer rädda om bollen i anfallsspelet så inte motståndarna kan kontra på oss, säger Kim Shepherd.

I kommande allsvenska, som Hallby inleder 17 september hemma mot Tyresö, tror Kim följande lag kommer att göra upp om seriesegern och de tre efterföljande kvalplatserna till handbollsligan.

– IFK Ystad är klar favorit till seriesegern. Önnered, Lindesberg, Alstermo, Skånela och vi själva tror jag kommer göra upp om kvalplatserna.

ALLT OM HALBY HANDBOLL – GÅ TILL VÅR HALLBYSIDA

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.