Carl Rydell, pubchef på The Bishops Arms har bråda dagar. Den 25 september ska renoveringen vara klar. Foto: Daniel Bacelj Större ljusinsläpp och ett förhöjt tak är några av nyheterna, berättar pubchefen Carl Rydell. Foto: Daniel Bacelj Till vänster på bilden, där det nu finns en presenning, kommer den nya huvudingången att placeras. Foto: Daniel Bacelj Foto: Daniel Bacelj

Bishops får nytt utseende: “Blir totalrenovering”

Den populära citypuben The Bishops Arms ska totalrenoveras. I slutet av september beräknas allt stå klart. Men puben kommer att hålla öppet under renoveringen.

– Vi kommer att hålla öppet i delar av lokalen, även om det är byggprojekt i lokalen, säger Carl Rydell, pubchef på The Bishops Arms.

The Bishops Arms har allt sedan premiäröppningen år 2002 i stort sett haft samma utseende. Nu kan Jaffärer berätta att puben står inför ett rejält ansiktslyft. Taket höjs, större ljusinsläpp, fler sittplatser, ny entré och bardisk – och ännu flera ölkranar, är några av nyheterna.

När Jaffärer besöker puben har stora delar av inredningen försvunnit och det råder en febril byggaktivitet. Pubchefen, Carl Rydell förklarar vad som är på gång:

– Vi gör en helrenovering. Den mesta inredningen har varit med sedan öppningen för 15 år sedan. Baren, som idag är L-formad, kommer vi att göra om. Vi tar bort ena delen och kan därmed utöka sittplatserna. Den nya bardisken blir istället avlång.

Behåller brittiska pubkänslan
The Bishops Arms har haft en tydlig prägel av brittisk pubmiljö. Den kommer de att behålla.

– Panelen kommer att bytas ut. Vi har varit över i England och köpt panel från pubar. Det blev en hel container som vi fick hem nyligen.

Ölälskare får sitt lystmäte
För alla ölentusiaster väntar ett större utbud.

– Vi kommer att öka antalet kranar. Från dagens 24 till minst 30. Dessutom kommer vi att ha ett större utrymme för flasköl.

Ny entré vid Hotellplan
Carl Rydell berättar att ingången från Östra Storgatan försvinner.

– Ingången mot Östra Storgatan kommer inte att vara huvudentrén längre, utan den kommer istället att bli ut mot kanalen, vid Hotellplan.

Hur mycket kostar upprustningen?

– Jag har inte de uppgifterna just nu, men den är omfattande.

Hur ser du annars på pubkulturen i Jönköping?

– Om vi pratar om just pub så är den inte så stor, men restauranger med ett bra och brett ölutbud finns det gott om, vilket är kul. Det gynnar alla att man kan få ta del av många olika smaker. Öl har vuxit ordentligt de senaste åren. Folk är betydligt mycket mer medvetna om vad de vill dricka. Det blir mycket roligare att sälja då.

”Nya” Bishops beräknas stå klar den 25 september.

Fakta: Så blir nya The Bishops Arms
– Ny huvudingång mot Hotellplan
– Taket höjs
– Större ljusinsläpp
– Fler ölkranar
– Ny maskinpark i köket
– Nya möbler
– Ny bardisk
– Fler sittplatser

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load