Medlemmarna i projektgruppen, från vänster: Fanny Anselin, Victor Gustafsson, Sofia Axelsson, Andreas Hammarstedt, Anita Ucar. Foto: Privat

PMC-mässa på HLK

Studenterna som läser sista terminen på Medie-och kommunikationsvetenskapliga programmet på Högskolan för Lärande och Kommunikation i Jönköping planerar en Project Media Communication-mässa i samband med att terminen avslutas och examen närmar sig.

Fem personer, med Sofia Axelsson i spetsen som projektledare, ligger bakom all planering inför mässan där deras studiekamrater ska ställa ut inför potentiella arbetsgivare, lärare och klasskamrater.

Sista kursen innan examen
De läser nu den sista kursen på utbildningen, vilket är en projektkurs. Klassen är uppdelad i grupper där varje grupp arbetar med egna projekt som ska ställas ut på denna PMC-mässa.

– En av grupperna har till exempel jobbat mot den svenska ambassaden i Mozambique, berättar Sofia Axelsson.

– En annan grupp har gjort en marknadsföringskampanj åt Länsstyrelsen och någon annan har gjort ett filmprojekt, berättar hon vidare.

Vissa av grupperna jobbar mer strategiskt med marknadsplaner och liknande medan andra jobbar mer operativt och tar fram en fysisk slutprodukt.

Arbetar med HLK som uppdragsgivare
Denna grupp har HLK som uppdragsgivare och ska organisera allt som har med montermässan att göra. Det handlar om att till exempel bjuda in representanter från arbetslivet, beställa “goodie-bags” och sköta marknadsföringen kring eventet samt mycket mer därtill.

Lång planering
Planeringen började redan i mitten av april och med 19 grupper som ska ställa ut är det mycket organisation som krävs. Detta projekt är det sista de gör i sin tre år långa utbildning och snart stundar examen.

– Mässan är finalen på en kurs i projektarbete där studenterna skaffar sig kunskaper som är ovärderliga på många arbetsplatser. Fyra av fem av studenterna har just fått högsta betyg av sina handledare på den tre månader långa praktik de gjorde före projektkursen. Den sista terminen har i högsta grad gjort studenterna rustade för arbetslivet i kommunikationsbranschen, säger Eva-Lotta Palm, utbildningsledare för det medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet.

Slutet på livet som student
Även om framtiden ser ljus ut för studenterna lämnar de ändå skolan med ett visst vemod.

– Det är lite tråkigt att det är slut men det är kul att se vilken bredd utbildningen ger, säger Victor Gustafsson som är medlem i projektgruppen.

– Det är med blandade känslor som man slutar att vara student. Men det är ändå skönt att avsluta utbildningen med ett praktiskt arbete, säger Sofia.

Project Media Communication mässan går av stapeln den 31 maj mellan klockan 18-21 i lokalerna på HLK.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load