Vilken design tycker du att solbilen Solveig ska ha? Foto: pressbild

Hur ska solbilen Solveig se ut?

En älg, den svenska kartan eller virvlar i blått och gult. Just nu låter Jönköping University Solar Team, projektet som ska bygga en solbil och tävla i världens största soldrivna biltävling, sin publik bestämma hur solbilen Solveig ska se ut.

I oktober ska Jönköping University delta i världens största soldrivna biltävling, Bridgestone World Solar Challenge. Solbilen Solveig ska köra sammanlagt 3000 kilometer, från Darwin till Adelaide i Australien. Men hur ska hon se ut?

Nu pågår en tävling på JU Solar Team:s Facebooksida där alla som vill har möjligheten att kommentera vilken design de tycker är snyggast. Sammanlagt finns det tre alternativ att välja på; en älg, den svenska kartan eller virvlar i blått och gult. 

Studenterna JU Solar Team, skriver i ett pressmeddelande, att de vill att projektet och solbilen ska vara synonymt med Jönköping och Jönköping University, men även Sverige då de är de första svenskarna att delta i den stora tävlingen Bridgestone World Solar Challenge. Genom omröstningen får de möjligheten att involvera fler personer som är intresserade av projektet.

Omröstningen pågår fram till fredag den 17 februari.

 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load