I höst startar utbildningsprogrammen Sustainable Building Information Management och Materials and Manufacturing på Tekniska högskolan i Jönköping. Foto: arkivbild

Unikt utbildningsprogram startar på Tekniska högskolan

Till hösten startar två nya utbildningsprogram på avancerad nivå inom bygg- respektive gjuteriområdet på Tekniska högskolan i Jönköping.

Byggindustrin går på högvarv och behöver anställa personer med avancerade kunskaper inom nya digitala verktyg för byggprocessen. Inom delar av tillverkningsindustrin behövs kunskap om det senaste inom det gjuteritekniska området för att få komponenter med högre kvalitet och minskad miljöpåverkan. 

För att möta dessa behov startar två nya utbildningsprogram på Tekniska högskolan i Jönköping till hösten – Sustainable Building Information Management och Materials and Manufacturing.

Unikt inom svensk utbildning

Sustainable Building Information Management riktar sig till byggnadsingenjörer eller motsvarande. Det är ett tvåårigt programm som ger fördjupning inom området byggnadsinformationsmodellering (BIM) och är helt unikt inom svensk utbildning.

Spetsutbildning inom världsledande gjuteriteknik

Materials and Manufacturing är ett program för maskiningenjörer eller motsvarande, och ger fördjupning inom det senaste på det gjuteritekniska området. Utbildningen är utformad för att passa även yrkesverksamma och ges därför på både hel- och halvfart och till största delen på distans.

– Vi ser en stor nytta i den här typen av kompetensutveckling av vår personal. Kompetensnivån måste upp om vi ska kunna konkurrera med andra länder. Det är nödvändigt för den långsiktiga överlevnaden, säger Erik Larsson, ansvarig för verksamhetsutvecklingen på SKF Mekan AB, i ett pressmeddelande.

En pilotversion av programmet startades redan 2015 och går sedan dess på halvfart.

Bakom högskolans satsning av det nya programmet står bland annat Volvo, Scania och SKF samt Svenska Gjuteriföreningen och Swerea Swecast.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load