Dennis Larsson blir ny vd för Hälsohögskolan. Foto: Pressbild

Han blir ny vd på Hälsohögskolan

Nu står det klart att Dennis Larsson blir ny vd för Hälsohögskolan.

– Jag ser mycket fram emot mitt nya uppdrag, säger han i en kommentar.

Dennis Larsson kommer närmast från institutionen för hälsa och lärande vid Högskolan i Skövde där han har högskoleövergripande ansvar för innovation och nyttiggörande samt forskningsfinansiering från EU:s forskningsprogram.

– Dennis har genom sina flertalet uppdrag och roller inom utbildning, forskning och som egenföretagare samlat på sig kunskap och erfarenheter som gör att han kommer vara en god kraft för att vidareutveckla Hälsohögskolan och Jönköping University. Vi hälsar Dennis varmt välkommen, säger Mats Jägstam, tf. rektor Jönköping University, i ett pressmeddelande.

Dennis är professor i biomedicin vid Högskolan i Skövde och har doktorerat inom zoofysiologi vid Göteborgs universitet. Inom områdena naturvetenskap och medicin har han utvecklat idéer baserade på egna forskningsresultat till affärsverksamheter.

– Jag ser mycket fram emot mitt nya uppdrag. Hälsohögskolan har ett gott rykte och en spännande profil och jag lockas av utmaningen att ytterligare stärka forskningen och aktivt bidra till en ökad samverkan med det omgivande samhället och verka för nyttiggörande, säger Dennis Larsson.

Dennis Larsson börjar sin tjänst i augusti 2017 i samband med att nuvarande vd Ewa Wigaeus Tornqvist går i pension.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load