Foto: pressbild/ arkivbild

Jönköping får ny civilingenjörsutbildning

Universitetskanslersämbetet säger ja till Jönköping Universitys ansökan om att utfärda civilingenjörsexamen inom industriell produktframtagning.

– Behovet i näringslivet för den här typen av civilingenjörer är mycket stort, säger Mats Jägstam, tf. rektor vid Jönköping University.

Jönköping University har ansökt om tillstånd att utfärda civilingenjörsexamen i industriell produktframtagning på Tekniska högskolan. Nu har universitetskanslersämbetet beslutat att man föreslår till regeringen att bevilja ansökan.

– Detta är ett mycket glädjande besked. Vi har under de senaste åren byggt upp en stark forskning inom området industriell produktframtagning tillsammans med hundratals företag i regionen. Att vi nu kan komma att erbjuda en femårig civilingenjörsutbildning i Jönköping är ett strategiskt steg som ytterligare stärker vår samverkan med näringslivet och det omgivande samhället, säger Ingrid Wadskog, vd vid Tekniska Högskolan, Jönköping University, i ett pressmeddelande.

– Behovet i näringslivet för den här typen av civilingenjörer är mycket stort. Inriktningen knyter samman produkt- och produktionsutveckling, i ett globalt perspektiv. Att vi kan utöka utbildningsutbudet med civilingenjör är ett viktigt steg i att bygga Jönköping University vidare, i samverkan med våra partners, säger Mats Jägstam, tf. rektor Jönköping University, i pressmeddelandet.

Det är regeringen som tar det formella beslutet om utfärdandet av civilingenjörsexamen.

Det första civilingenjörsprogrammet vid Jönköping University planeras att starta hösten 2018. Men redan våren 2018 kommer en behörighetsgivande Teknisk bastermin knutet till civilingenjörsprogrammet att ges.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load