Fanny Stävmo tar emot flaggan från presidenten av European Universities Championship som en symbol för arrangörsskapet 2019. Foto: Mats Almlöw

Jönköping bjuder in världseliten till EM

Studenter från Jönköping University har i helgen varit i Serbien och tävlat i rodd mot toppuniversitet från olika länder. Deltagarna passade även på att bjuda in rodd-eliten till EM som anordnas i Jönköping 2019.

Den 13-16 juli deltog Jönköping University i European Universities Championship 2017 i studentrodd. Tävlingarna anordnades i i Subotica i norra Serbien. Sällskapet från Jönköping bestod av Viola Karlsson, Elsa Andersson, Ebba Mårtensson och Fanny Stävmo. 

I tävlingarna deltog 86 universitet från 20 länder och omkring 500 deltagare. 

– De tävlade mot toppuniversitet från både England och Tyskland, så viktigast var inte resultatet utan chansen att visa upp sig i samband med att vi bjöd in till EM i Jönköping 2019, säger Mats Almlöw, ordförande i Svenska Roddförbundet.

Förutom Jönköping University var representanter från Jönköpings kommun, Destination Jönköping, SAIF och Jönköpings-och Huskvarna roddsällskap på plats i Subotica för att promota EM i Jönköping. 

Jönköpings- och Huskvarna roddklubbar, Jönköping University, Destination Jönköping och SAIF (Sveriges Akademiska Idrottsförbund) är tillsammans ansvariga för EM 2019 som kommer pågå 18-22 september. Det är det största arrangemang inom rodd som Jönköping har haft på Munksjön sedan junior-VM i rodd 1984, berättar Mats Almlöw.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load