Nytt studentboende skall byggas på Östra Storgatan i Jönköping. Foto: Daniel Bacelj

Här byggs nytt studentboende – mitt i city

Jönköping University och M2 Gruppen har tecknat ett 10-årigt hyresavtal som omfattar cirka 1 200 kvadratmeter nya studentbostäder i centrala Jönköping.

Det är fastigheten Björklövet 5 på Östra Storgatan som ska byggas om från kontor till studentbostäder. Det kommer bli ett så kallat korridorboende med totalt 48 rum samt gemensamma kök och badrum.

Ombyggnationen sätts igång inom kort och inflyttning beräknas till den 15 augusti.

– Alla tillskott är såklart jätteviktiga och gör stor skillnad för oss, säger Susanna Grahn, som är bostadsansvarig på Jönköping University.

I höstas tog Högskolan tillsammans med Studentkåren och Jönköpings kommun fram en bostadsanalys som visar att det skulle behövas en byggtakt på 150 nya studentlägenheter om året fram till 2025 för att möta upp det behov som finns.

– Det är inte en byggtakt som hålls just nu, vilket är ett problem eftersom JU har en bostadsgaranti för alla internationella studenter, säger Grahn och fortsätter:

– I höstas saknades bostäder till flera av studenterna som kom och då var vi tvungna att sätta dem i tillfälliga lösningar, såsom vandrarhem.

Det nya studentboendet på Öster kommer främst att användas för de internationella studenterna och till höstterminen kommer det att vara fullbelagt, enligt Grahn.

– Men om det framöver kommer finnas öppningar för att erbjuda andra studenter boende där så kommer vi självklart att göra det också, säger hon.

-----

No more pages to load