Mattias Åkeson, konstnär Foto: Alexandra Andreasson Marcus Appelberg, ordförande på Österängens Konsthall och Johanna Linder, verksamhetschef på Österängens Konsthall Foto: Alexandra Andreasson

Konstnär vill ge Österängen ett eget monument

Hur skulle ditt monument se ut och var på Österängen skulle det stå? Lördag den 20 augusti bjuder Österängens Konsthall in allmänheten till en workshop som är ett första steg till en kommande konstutställning.

Tillsammans med konstnären Mattias Åkeson kommer Österängens Konsthall arrangera en utställning på temat ”Monument” hösten 2017. Lördag den 20 augusti anordnas en workshop där alla som vill är välkommen att delta. Tanken är att man tillsammans ska undersöka monumentets möjligheter och skapa material för den kommande utställningen. Det finns inga krav på några förkunskaper inom konst och idéerna på monument kan se ut precis hur som helst. Genom att måla, skriva, klippa och klistra är det bara att låta fantasin flöda.

– Förhoppningen är att få ett arkiv med hundratals förslag på hur ett monument kan se ut, säger Mattias Åkeson, konstnär och initiativtagare till projektet.

Projektet söker en kärngrupp på omkring tio personer som vill medverka på fler träffar under året och tanken är att de ska ha en central roll i verket. Mattias har även ambitionen att göra en film om kärngruppens arbete som sedan ska visas under utställningen hösten 2017.

”Ett monument över vanliga människor och deras berättelser”

Genom projektet hoppas man öppna upp en diskussion kring vem som har rätt till staden och vem som har rätt att visa sig i det offentliga rummet. Kanske kan initiativet leda till ett riktigt monument på Österängen i framtiden.

– På Österängen bor människor från hela världen och det finns väldigt många historier som inte har fått komma fram tidigare. Vi vill skapa ett monument över vanliga människor och deras berättelser, säger Johanna Linder, verksamhetschef på Österängens Konsthall.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load