Från vänster: Michael Jeff Johnson och Uno Svenningsson

Artistprofiler ger konsert för Syriens barn

På lördag 14 januari ger Uno Svenningsson Trio och Michael Jeff Johnson en välgörenhetskonsert tillsammans, till förmån för Syriska barn på flykt via Erikshjälpens arbete.

Pingstkyrkan i Kaxholmen är platsen och arrangörerna är kyrkorna i Skärstaddalen (Ölmstad Allianskyrka, Ölmstad Pingstkyrka, Svenska Kyrkan Skärstad/Ölmstad, Allianskyrkan Skärstad, Equmeniakyrkan Kaxholmen och Pingstkyrkan Kaxholmen).

“Blir kända hits”
Uno Svenningsson och Michael Jeff Johnson kommer att sjunga både var för sig och tillsammans. Svenningsson har också med sig sin fantastiska trio, Anders Lundström – gitarr, dragspel, kör, Lasse Svensson – bas, Magnus Reuterberg – gitarr, kör. Det blir kända hits som ”Under ytan”, ”Vågorna” mfl och Johnsons ”Han går aldrig förbi dig” men även nyare musik. Innerliga texter och personliga uttryck gör att sångerna kommer nära och berör. Denna konsert levererar musik i världsklass och bistår samtidigt lidande människor på flykt.

Dessutom kommer en liten lokal barnkör medverka på ett par av låtarna.

Bygger relationer
Andreas Joakimson, medlem i Skärstads Alliansförsamling och projektledare för Gullbrannafestivalen, håller i trådarna kring konserten och han ser fram emot en fin konsertkväll med bra musik, gott budskap och varm medmänsklighet.

– Att göra en lokal, ekumenisk välgörenhetskonsert med dessa artister öppnar dörrar, bygger relationer och skapar fest för en viktig sak, säger Andreas Joakimson i ett pressmeddelande.

Företag backar upp
Kyrkorna samarbetar med lokala företag som sponsorer som gör att biljettintäkterna kan gå till insatser i Syrien och Libanon via Erikshjälpen.

-----

No more pages to load