Kristian Kabelacs på lanseringen av Meet Jkpg Foto: Mattias Landström

Svenska hjälten Kristian Kabelacs släpper hyllningsbok

Förebilden Kristian Kabelacs släpper nu ett online-magasin och en table-book under namnet Meet Jkpg. Boken beskrivs som en cityguide men också en hyllning. På torsdagen hade han vernissage på A6 center.

Den 19 januari släppte den före detta Pridegeneralen och Svenska hjälten, Kristian Kabelacs, ett online-magasin och en table-book under namnet Meet Jkpg. Boken kommer släppas först i höst som limiterad upplaga.

– Jag vill hylla och lyfta de kreativa och inspirerande förebilderna vi har i vårt län. De som gör Jönköping till en mer attraktiv plats att bo och verka i, säger Kristian Kabelacs i ett pressmeddelande.

I boken och online-magasinet får man möta 14 personer och platser och får höra om deras historia. Kristian har dessutom fotograferat, skrivit texter och formgivit själv.

– Jag vill inspirera andra till att våga och vilja stanna i länet och uppfylla sina drömmar. Och att folk ska komma hit till länet och besöka alla våra inspirerande platser, förklarar Kristian.

Blev Svensk Hjälte 2007
Kristian blev utsedd till Svensk Hjälte år 2007. Som 16-åring blev han kränkt, misshandlad och mobbad på grund av hans sexuella läggning, men dessa trakasserier var något som han vägrade finna sig i. Han samlade därför mod till sig och stämde skolan han gick i som fick betala 30 000 kr till honom i skadestånd.

Samma år vann han även “årets kämpe” i QX GayGala och i fjol var han pridegeneral i Jönköpings pridefestival. Han är än idag en förebild för många.

Vernissagen ägde rum på torsdagen klockan 17.30–20.00 vid A6 blå entré. Se Jminis bilder från vernissagen här.

Källor: aftonbladet.se, qx.se

Tova Fischer, prao

-----

No more pages to load