Från vänster: Michael Jeff Johnsson och Uno Svenningsson. Foto: Pressbild

Konsertsuccén: 100 000 kronor samlades in till Syriens barn

Drygt 100 000 kronor till Syriens barn blev överskottet när Uno Svenningsson och Michael Jeff Johnson för första gången gav konserter tillsammans.

Den 14 och 15 januari gav Uno Svenningsson och Michael Jeff Johnsson två konserter i samarbete med Erikshjälpen. På lördagskvällen fyllde de Pingstkyrkan i Kaxholmen och på söndagen spelade de i Folkets Hus i Boxholm. Totalt gav konserterna ett överskott på drygt 105 000 kronor, inklusive swishgåvor. Pengarna går till insatser för syriska barn och familjer på flykt.

– Vi hade två fantastiska konserter och är så tacksamma för resultatet. Det blev de folkfester som vi hade hoppats på och reaktionerna efteråt har varit väldigt positiva, säger Samuel Åhl på Erikshjälpen.

Han berättar att besökarna uppskattade både den musikaliska upplevelsen och möjligheten att vara med och bidra till hjälp för utsatta barn och familjer.

– Att överskottet blev så stort har vi till stor del våra lokala företagssponsorer på respektive ort att tacka för, utan deras engagemang hade detta inte varit möjligt. Med tanke på hur lyckat detta blev så siktar vi på att göra fler sådana här konserter tillsammans med Michael och Uno, något som de båda verkligen ser fram emot, säger Samuel Åhl i ett pressmeddelande.

-----

No more pages to load