Art as a part 2 samlade in 97 003 kronor i år. Till vänster: Initiativtagaren Anna Hållams. Foto: Mattias Landström/Alexandra Andreasson.

Försäljningssuccé för Art as a part – så här mycket kom in

Årets upplaga av Art as a part där ett stort antal konstnärer skänkte sina alster till förmån för Erikshjälpen blev en succé. Nu kan Jmini berätta att en första uppskattning talar om 97 003 insamlade kronor.

Under lördagen arrangerades för andra gången Art as a part där lokala förmågor sålde målningar, fotografier och annan konst till förmån för Erikshjälpens flyktingarbete.

Förra årets försäljning inbringade cirka 180 000 kronor. Resultatet av årets upplaga blev hela 97 003 kronor.

– Det har varit fantastiskt. Förra året var det ett väldigt stort engagemang på grund av den rådande flyktingsituationen, men den här gången var det dessutom ännu fler konstnärer som ställde upp, säger Lousie Nordlund Johansson till Jmini och fortsätter:

– Anna Hållams har återigen gjort ett jättejobb med arrangemanget. Det är så fantastiskt att konstnärerna har skänkt hela försäljningssumman och inte bara någon procent. Det har dessutom varit en stor glädje att möta alla som har handlat.

Vad tycker du om insamlingsresultatet?

– Det är lite över förväntat. Vad som har varit extra roligt är att det har varit en stor bredd på prissättningen. Det har varit posters som har kostat 50 kronor upp till Patrik Svedbergs bilder för 5 500 kronor. Alla kunde hitta något.

Blir det en fortsättning nästa år?

– Det hoppas vi på, men vi på Erikshjälpen är så tacksamma över att vi fick vara med i år, säger en mycket glad Louise Nordlund Johansson . det hoppas vi på. vi är så tacksamma över att vi fick vara med i år.

 

-----

No more pages to load