Foto: PeaX Svensson

Uppropet: ”Låt allsången vara kvar”

Debatt. I söndags kunde Jmini avslöja att den populära allsången i Gränna läggs ner. Nu uppmanar Gränna och Visingsös socialdemokratiska förening flera aktörer att göra allt vad de kan för att rädda evenemanget.

Gränna och Visingsös socialdemokratiska förening uppmanar Jönköpings kommun, Destination Jönköping och Region Jönköpings län att tillsammans med Fest i Grevskapet diskutera hur de tillsammans kan arbeta för att Allsången i Gränna hamn får vara kvar.

– Detta är en viktig sommaraktivitet för Jönköpings kommun och hela vårt län, säger Maria Hörnsten styrelseledamot i Gränna/Visingsö S-förening och 2:e vice ordförande i nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet i Region Jönköpings län.

Häromdagen kom beskedet att Allsången i Gränna hamn läggs ner efter tio år. Detta har beskedet har mötts med oro från Gränna/Visingsö S-förening, och på gårdagens styrelsemöte beslutade man sig att uppmana Jönköpings kommun, Destination Jönköping och Region Jönköpings län tillsammans med Fest i Grevskapet att diskutera förutsättningarna för att bevara den här sommaraktiviteten.

– Allsången i Gränna hamn har etablerat sig som en välkänd sommaraktivitet i hela länet, och även i stora delar Sverige. Det här är en viktig del i att göra Gränna till en sommarstad och bidrar till att Gränna besöks av ett stort antal turister från hela landet, säger Maria Hörnsten styrelseledamot i Gränna/Visingsö S-förening och 2:e vice ordförande i nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet i Region Jönköpings län.

– Fest i Grevskapet med ordförande Hasse Lugn har gjort ett fantastiskt arbete och föreningen arbetar på ideell basis med att få till allsången, säger Maria Hörnsten.

Gränna och Visingsö S-förening

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load