Från repetitionen av Vulkanteaterns föreställningen TörRåz@. Foto: privat

En skruvad föreställning om fjortisen Törnrosa

Fredag den 24 mars är det premiär för Vulkanteaterns uppsättning TörnRåz@, en något skruvad version av Törnrosasagan i modern tappning.

– Det är en rolig musikföreställning för hela familjen, säger Villmar Björkman, regissör.

Den 24 mars till den 30 april kommer Vulkanteatern att ge sig ut på turné med den nyskrivna föreställningen TörnRåz@ av Adam Gardelin.

För regin står Villmar Björkman, grundare av Småstickorna och med många års erfarenhet av teater både som skådespelare och regissör.

– Det är den kända Törnrosasagan fast i en lite modernare version, där Törnrosa blir en riktig fjortis, förklarar Villmer Björkman.

Förbannelse, tonårsrevolt och den sanna kärlekens kyss

Föreställningen utspelar sig i det uppskruvade sagolandet Ardun. Där lägger Kung Roys onda syster Morga en förbannelse över landets nyfödda tronarvinge Törnrosa; hon ska falla ner död innan sin 14:e födelsedag. 13,9 år senare närmar sig den ödesdigra dagen och det enda som kan rädda den tonårsrevolterande, intet ont anande TörnRåz@ verkar vara den sanna kärlekens kyss.

En fartfylld musikteater för hela familjen

Målgruppen för föreställningen är 6-12-åringar men regissören är övertygad om att även vuxna kommer att underhållas av den fartfyllda musikteatern.

– Förhoppningen är att det kommer mycket folk. Det är faktiskt en rätt rolig pjäs. Man ska inte bara skicka dit barnen utan de vuxna kan också uppskatta den.

Sångerna i pjäsen är tonsatta av den lokale musikern Tomas Gydingsgård.

Åker till publiken

Vårens teaterturné startar med premiären den 24 mars klockan 18.00 på Kulturvinden i Kulturhuset i Jönköping. Därefter blir det en flertal föreställningar, främst i kommunen men också i bland annat Växjö och Borås.

– Vi åker runt för att nå ut till så många som möjligt. Vi åker till publiken istället för att de ska komma till oss.

Jönköpingsborna – ett teaterfolk

Villmer Björkman tycker att Jönköpingsborna är bra på att ta sig tid för teater.

– Där har ju länsteatern gjort ett jättearbete en gång i tiden, under Bernt Lindqvists ledning. Han skapade ett stort intresse för teatern.

– Vulkanteaterns sommarfarser i Folkets park i Huskvarna brukar vara rätt välbesökta. Jag hoppas att den publiken tar med sig sina barn och barnbarn och kommer och ser den här föreställningen, säger Björkman avslutningsvis.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load