Magnus Hördegård är aktuell med föreställningen "Vägen hem för Benjamin Blå". Foto: Alexandra Andreasson

En gripande konsert i ovanligt format

På lördag 29 april delar musikern och författaren Magnus Hördegård med sig av sin livsberättelse om svår sjukdom, mirakler, frågor och tvivel genom en konsert och föreställning som bygger på boken Vägen hem för Benjamin Blå och den tillhörande popplattan Benjamin Blå.

I höstas debuterade Magnus Hördegård med självbiografin Vägen hem för Benjamin Blå. I boken reser Hördegård till sin 90-åriga mamma för att söka svar i sitt förflutna. I ett långsamt bondekök i djupaste Småland får hans mamma läsa om sitt liv i romanform, om familjen svårigheter och lidande men också om Magnus sökande kring sin cancer och dess eftereffekter. 

– Egentligen var det en omvälvande händelse som fick mig att börja skriva boken. Efter det fick jag lust att skriva låtar samtidigt. Det var härligt att jobba med min berättelse på två olika sätt, säger Hördegård.

Vad har du fått för reaktioner på dina verk?

– Jag har fått och får fortfarande många varma, uppmuntrande och nära hälsningar från läsare och lyssnare. Det är förstås det finaste man kan få. Jag är också glad över bra recensioner i media.

En nära och varm kväll

Lördagens föreställning utlovar en nära och varm kväll med bokläsning och berättelser varvat med poplåtar och ballader framförda av Hördegård och ett fullt band.

– Alla är förstås välkomna men de som uppskattar ett inte helt vanligt koncept kanske blir extra nyfikna. Jag tror inte att det är så många musiker som presenterar egna låtar, egna texter och en egen bok i en och samma föreställning.

Kommer du att skriva fler böcker efter det här?

– Jag är sugen men det är mycket jag vill hinna med. Vi får se vad som händer.

Föreställningen Vägen hem för Benjamin Blå äger rum på lördag den 29 april klockan 18 i Stora teatersalongen på Spira.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load