Foto: Pressbild

LISAS och Nina Åkerblom Nielsen ger exklusiv spelning

På söndag den 11 juni i Slottskapellet kommer duon LISAS och Nina Åkerblom Nielsen att ha ett folkmusikaliskt samtal mellan fiol, accordeon och sång.

LISAS som består av Lisa Rydberg, fiol, och Lisa Långbacka, accordeon, hämtar färgerna till sitt musikskapande ur barocken, svensk och keltisk folkmusik, jazz och tango

De har sedan 2011 gett konserter både i Sverige och på festivaler i USA, Kanada, Tyskland, Norge, Kroatien och Belgien.

I februari släppte LISAS sin första skiva Fiddle and Accordeon Conversations på Sofia Karlssons skivbolag Sally Wiola Sessions. Vid detta speciella tillfälle möter LISAS Nina Åkerblom Nielsen, en gränsöverskridande sångerska med barock och folkmusik som sina specialitéer. Det blir musik i lyrisk folkton men också ett och annat barockinslag.

Tillsammans med Nina Åkerblom Nielsen kommer de att ha ett folkmusikaliskt samtal mellan fiol, accordeon och sång.

På turné med Sven Wollter
Nina Åkerblom Nielsen har bland annat framträtt vid barockfestivaler i Europa och Sydamerika, medverkat på flera CD-skivor och varit på turné med skådespelaren Sven Wollter.
Lisa Rydberg är riksspelman och barockviolinist. Hon har gett ut fem album på egen hand, däribland Bach på svenska tillsammans med organisten Gunnar Idenstam.

Lisa Långbacka utsågs till Årets dragspelare 2014 och har ett brett verksamhetsfält, däribland turnéer med Tomas Ledin och uppdrag som kapellmästare för Cullbergbaletten.

Arrangemanget, som heter Musik i Sommarkväll, arrangeras på Slottskapellet på söndag den 11 juni kl. 19.00.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load