Foto: Leif Arvidsson/Emeli Wåhlin

Här är vinnarbilderna som charmade den unga fotoklubben

Läsarnyhet. Bankeryds Fotoklubb som startades 6 mars, 1952, med Finn Jensen som ordförande, fick februari månads 43 tävlingsbidrag till Månadens Bild bedömda av Sveriges kanske yngsta fotoklubb, nämligen Fotoklubben Linsen.

Bankeryds FK’s medlemmar såg med spänning fram emot redovisningen av tävlingsresultatet i Månadens Bild. Hur skulle bilderna bli bedömda av en så nystartad fotoklubb? På deras hemsida hade dock tävlingsledaren läst följande: ”Klubben är ny, startades 17 januari, 2017, men det finns en gedigen fotoerfarenhet bland klubbens medlemmar.”

I svartvitt vann Anders Lundgren med bilden Dimljus med motiveringen: ”Välkomponerad bild med spännande speglingar och lite trolsk framtoning.” På andra plats kom Emelie Wåhlin med Stripes, vilket applåderades extra varmt, då hon är ung och relativt ny i tävlingssammanhang. Leif Arvidsson kom på tredje plats med bilden The Artist med motiveringen: ”Intensivt porträtt med lite annorlunda infallsvinkel”

I färgklassen lyckades Leif Arvidsson än bättre med en förstaplacering med bilden Grinden med motiveringen: ”Underbar bild med en fantastisk färgstämning och lysande komposition, där man ständigt upptäcker något nytt.”

Anders Lundgren, som rätt nyligen började ge sig in på fågelfoto, var lite nervös om han överhuvudtaget skulle komma med bland de sex bästa med sin bild på en lavskrika; och så hamnade han på en andraplats med bilden Ögonkontakt! Motiveringen löd: ”Bra ljussatt foto med en genomtänkt beskärning och lysande skärpa.”

Bilden Stjärnklart av Anders Gunnarsson blev tredjeplacerad med motiveringen: ”Härlig bild med en genomtänkt placering av huvudföremålet och fint ljus.”

Alla bildkommentarer var genomgående positiva och lyfte fram bildernas styrkor och var därmed säkert en ut märkt morot inför framtida tävlingar, även för de som inte placerade sig denna gång.

Här är bilderna som placerade sig högst:

-----

No more pages to load