Foto: Mattias Landström

Nya chocksiffror för Spira – går nio miljoner back

Förlusterna för Spira är betydligt större än man först hade räknat med. Under onsdagen fick politikerna två nya chockbesked.

News har tidigare rapporterat att Spira skulle gå med en förlust på sex miljoner kronor för 2017. Men de nya siffrorna är värre. Vid ett möte med ledningen för Spira under onsdagen fick politikerna i Region Jönköpings län veta att förlusterna för 2017 landar på nio miljoner kronor, det rapporterar P4 Jönköping.

En av orsakerna till förlustsiffrorna är musikalen Les Misérables som, trots en besökssuccé, gick med miljonförlust. I redovisningen framgår att orsaken ska vara felberäkningar när det gäller bland annat löner, traktamenten och hyra av utrustning.

Även inför det här årets stora musikalsatsning On the town räknar man med en stor förlust på närmare fyra miljoner kronor.

Flera evenemang under 2018 har strukits av besparingsskäl, bland annat en julkonsert och en konsert i samband med Pridefestivalen.

Men att avbryta kontraktet för On the town är inget alternativ enligt Malin Olsson, som är ordförande för ANA (Arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet) inom Region Jönköpings län.

– Det enda man orsakar om man bryter alla kontrakt nu är sju miljoner i kostnader och inte en enda intäkt, säger hon till radion.

Mångmiljonförlust för succémusikalen Les Misérables: ”En stor chock”

-----

No more pages to load