Pusseldeckaren LasseMaja och Cirkusmysteriet har blivit en utställning. Foto: Daniel Bacelj/Pressbild

Så ska barnen lösa mysteriet på Länsmuseet

Pusseldeckaren LasseMaja och Cirkusmysteriet har blivit en utställning. Den 12 januari flyttar den in på Jönköpings läns museum. Där får barnen bekanta sig med Cirkus Splendido och med Lasse och Maja.

Utställningen bygger på en av de populära böckerna av Martin Widmark och Helena Willis om Lasse och Maja i den lilla staden Valleby. Barnen har ett brinnande intresse för mysterier och har därför startat en detektivbyrå. I “Cirkusmysteriet” hjälper de stadens polismästare att hitta vem som stjäl dyra saker som plånböcker, klockor och mobiltelefoner under cirkusföreställningarna.

Besökarna får kliva in i både cirkusdirektörens vagn, biljettkontoret, clownen Bobos vagn och kanske inspireras att göra en alldeles egen cirkusföreställning? Kluriga besökare kan hjälpa detektiverna Lasse och Maja att lösa mysterier, med ledtrådar dolda i ett chiffer.

Fri entré
Alla böcker om Lasse och Maja finns med i cirkusen. På flera språk. Kanske blir besökarna sugna på att läsa mer och fler deckare om och med Lasse och Maja. Böckerna finns till utlån på Stadsbibliotek strax intill. Själva syftet med utställningen är att uppmuntra barns läsning.

Vandringsutställningen är producerad av Tor Svae, Roger Josefsson och Klara Svae i samarbete med Bonnier/Carlsen, Martin Widmark och Helena Willis.

Jönköpings läns museum visar den under perioden 12 januari – 25 februari 2018 med fri entré.

-----

No more pages to load