Foto: Hans Järeby

Stämningsfulla luciatåget lyste upp för de äldre

Det råder knappast någon tvekan om att lucia sprider ljus och glädje varje år i luciatider. Lindgårdens äldreboende fick besök på tisdagsförmiddagen av lucia med följe och det riktigt lyste i ögonen på de äldre.

Meja Löfdahl går i musikklass i årskurs 7 på Alfred Dalinskolan och hon fick förmånen att vara årets lucia och skötte det med den äran. Med sig hade hon välsjungande tärnor och stjärngossar som bjöd på ett stämningsfullt framträdande efter det att de skridit in sjungande luciasången.

Musiklärare Dan Rosengren ackompanjerade och dirigerade eleverna som framförde en lite annorlunda luciatablå musikaliskt sett. De traditionella lucialåtarna, men i nya lite modernare och uppfriskande arrangemang. Här fanns så klart Lusse-Lelle och Staffan Stalledräng med flera med.

På Lindgården bor ett 90-tal äldre och personalen hade fullt sjå med att trixa in alla med rullstolar och rullatorer så att alla fick vara med om den här stämningsfulla stunden. De syntes i de äldre glittrande ögon att det verkligen var en stämningsfull stund, men som också väckte tankar från andra tidigare luciatider.

Alfred Dalinskolan har tre musikklasser, en i varje årskurs på högstadiet. De har haft fullt upp att lussa sedan den gångna helgen när de lussade i Huskvarna. Den här dagen skulle de iväg till flera företag och lussa och så blir det väl lussande i skolan på luciadagen.

Foto: Hans Järeby
Foto: Hans Järeby

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load