Temabild, vinterskor Foto: Pixabay

Hemlösa fryser i Jönköping

Den senaste tidens ihållande kyla har gjort att man måste klä sig varmt. Det finns många i vårt samhälle som inte har möjlighet att skaffa varma kläder och skor på egen hand. Då hjälper kyrkan till men just nu är behovet av varma kläder större än det antalet plagg som man får in. 

Hanna Forsén arbetar på Diakonicentrum Navet som är en verksamhet inom Svenska kyrkan Jönköping. Här bedrivs bland annat klädutdelning och hon har sett att behovet har ökat dramatiskt den senaste tiden. Inte minst när det gäller varma ytterkläder och skor, skriver Svenska kyrkan i Jönköping via ett meddelande. 

Organiserad mellanhand
Kläderna som delas ut är skänkta till Svenska kyrkan och men säger att verksamheten blir som en organiserad mellanhand som ser till att de skänkta sakerna hamnar precis där de behövs. 
– Vi ger inte bara till hemlösa, boenden på flyktingboenden oxå. Vi gör ingen skillnad, säger Hanna Forsén som jobbar på Diakoncentrum Navet.

“Behovet är stort av varma vinterjackor och skor”
Just nu är det fler som behöver kläder än de som lämnar in.
– Vi är i stort behov av varma vinterjackor och vinterskor till både barn, dam och herr, berättar Hanna Forsén.
– Vi är så glada och tacksamma för vartenda plagg som kommer in, stort som smått. Vi som jobbar här ser verkligen hur kläderna får nytt liv i någon annans händer, fortsätter Hanna i meddelandet. 

Du kan hjälpa till
Vill du skänka kläder via Svenska kyrkan är du välkommen att lämna in dem på Diakonicentrum Navet i G:a Rådhuset på Hovrättstorget i Jönköping. Måndag till fredag 11-16. Vill du veta mer, läs om hur just du kan hjälpa till Skänka kläder.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load