Inwidos koncernchef Håkan Jeppsson Foto: pressbild

Inwido rapporterar bästa resultatet hittills och förvärvar i England

Inwido rapporterar idag ett rekordresultat för koncernen. Samtidigt annonserar företaget förvärvet av engelska Jack Brunsdon & Son. 

Inwidos koncernchef Håkan Jeppsson kommenterar dessa händelser;

“Detta är det bästa resultatet i ett kvartal någonsin för Inwido. Vi har utvecklats bra i år, både när det gäller lönsamhet och tillväxt. Tredje kvartalet är en bekräftelse på detta.”

”Rörelseresultatet ökade med 14 procent till 195 MSEK och marginalen ökade till 14,7%. Orderstocken är nu 14 procent högre än vid samma tid i fjol och på den högsta nivån någonsin för kvartal 3.”

”Förvärvet av Jack Brunsdon & Son, med en årlig omsättning på ca 100 MSEK, nästan fördubblar vår verksamhet i Storbritannien i ett slag. Det ger oss också möjlighet att på ett helt nytt sätt penetrera den intressanta engelska marknaden.”

”Med sina ca 50 anställda, sju egna butiker i London-området och en image som premiumvarumärke tillför Jack Brunsdon kompetens som vi tidigare inte haft på denna marknad. Dessutom får vi tydliga synergier i och med att de inte har någon egen produktion. Detta är ett mycket välkommet tillskott till vår verksamhet.”

-----

No more pages to load