Från vänster: Calle Andersson, Linus Rudbeck, Herman Kullberg, Daniel Bacelj och Oscar Meivert. Foto: Sofia Jupiter.

Jmini inleder samarbete med JkpgHack

Jmini och Aftonbladet går in som samarbetspartner till JkpgHack, som sedan tidigare även samarbetar med Science Park och Seekly.
   – Självklart att vi stöttar och bidrar till att uppmärksamma ett av Jönköpings viktigaste digitala event, säger Daniel Bacelj, chefredaktör för Jmini.

Nu står det klart att Jmini och Aftonbladet går in och stöttar eventet JkpgHack, som hålls i februari. Förutom att bidra med uppmärksamhet kring arrangemanget kommer Jmini även att sponsra eventet.
   – Som en snabbväxande digital nyhetssajt är det självklart att vi stöttar och bidrar till att uppmärksamma ett av Jönköpings viktigaste digitala event, säger Bacelj och fortsätter:
   – Vem vet, kanske en ny framgångssaga föds i Science Park sista helgen i februari som har har hittat lösningen på ett viktigt miljöproblem.

Seekly och Science Park är samarbetspartners
  JkpgHack anordnas av JU-studenterna Linus Rudbeck och Herman Kullberg, som Jmini tidigare har skrivit om. Science Park och Seekly är två andra samarbetspartners till hackathonet.
Calle Andersson, Business Developer på Science Park Jönköping, säger att det är naturligt för dem att stötta den här typen av initiativ från drivna studenter på JU. Han tycker det är extra roligt att de vill fokusera på ett så viktigt ämne som klimatet.
   – Det ligger också i linje med vår dagliga verksamhet vad gäller nya idéer. Dels att komma på nya idéer men framför allt lägga tid på att jobba igenom dem. Vi har historiskt varit med på olika typer av hackathons och idétävlingar och det är fantastiskt kul att se vad man kan jobba fram under en helg. Så nu hoppas vi att vi fyller platserna med personer som vill göra skillnad i klimatfrågan, säger Andersson.

Årets tema på JkpgHack är intressant
   Oscar Meivert, grundare och VD för Seekly, lyfter också fram arrangörernas driv som en av anledningarna till att företaget går in och stöttar.
   – Årets tema på JkpgHack anser vi också vara intressant, då digitalt möter den stora klimatfrågan, plus att det ger personer ifrån näringslivet och studenter möjligheten att vara kreativa och mingla under samma tak. Då vår app inkluderar den sociala aspekten av att upptäcka lokala event och aktiviteter och utöva dessa tillsammans med andra, så känns detta som en perfekt matchning, därför är vi med som samarbetspartners under JkpgHack 2016, säger Meivert.

-----

No more pages to load