Hamhus vd Fredrik Rönnecke visar upp kontorslokaler som håller på att färdigställas. Foto: Tobias Karlsson

Hamhus hakar på trenden med kontorshotell

Bostadsbolaget Hamhus har hakat på trenden med kontorshotell anpassade efter mindre företag. Enligt vd:n Fredrik Rönnecke är det framför allt flexibiliteten med lösningen som lockar.

Hamhus satsar på största möjliga bredd i sitt utbud av kontorslokaler. En ny trend bolaget hakat på är kontorshotell, det vill säga lokaler anpassade för mindre företag. Det handlar om mindre kontor avskilda från varandra i en större lokal, där det även ingår gemensamma ytor, möbler och service i hyran.
   – I vårt fall är det en väldigt medveten strategi. Man skapar många nya kontakter och relationer genom att ha ett kontorshotell. Vi har sett att det är en trend och därför har vi valt att satsa lite hårdare än vi tänkt från början, säger Fredrik Rönnecke, vd för Hamhus.

Service blir ett mervärde
   För många av de företag som hyr in sig på ett kontorshotell är det flexibiliteten med lösningen som lockar, enligt Rönnecke. Med den service som ingår i hyran blir det låga trösklar för att dra igång. Det kan handla om saker som möbler i kontorslokalerna, gratis kaffe och skrivare.
   – Vi tillhandahåller ett stort mått av service. Det blir som ett mervärde att det ingår. Det är samtidigt en balansgång i det att man erbjuder sådant kunden verkligheten vill ha, säger Rönnecke.
   Det som kännetecknar de företag som vanligen hyr in sig på kontorshotell är att de är relativt nystartade.
   – Det här ska vara steget efter Science Park egentligen. Sen nästa steg är kanske ett mer öppet kontorslandskap, och därefter en hel lokal själva, säger Rönnecke.

Mixen speglar Jönköpings näringsliv
   Sett till vilka typer av bolag som hyr in sig i Hamhus kontorslokaler totalt sett kan Rönnecke inte se att det väger över åt något särskilt håll. Han tycker den stora variationen speglar företagandet i Jönköping ganska väl.
  – Det är en väldig mix mellan bemanningsföretag, IT-bolag, revisionsfirmor, läkarmottagningar. Det är lite det som karakteriserar hela Jönköpings näringsliv, säger han.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load