Johanna Severed. Foto: Tobias Karlsson

Hon gick från kompanibefäl till hyllad Jönköpingsledare

Som verksamhetschef på Riksbyggen har Johanna Severed varit med och genomdrivit omfattande förändringar. Hon har en bakgrund som pjäsplutonbefäl i Försvaret, där hon gjorde succé med sin moderna ledarstil.
   – Jag var bestämd men hade en mjukare approach än det traditionella, säger hon.

Johanna Severed har jobbat på Riksbyggen i Jönköping i närmare tio år. Efter avslutad utbildning 2006 började hon på företaget inom ekonomi och administration. Sedan dess har hon avancerat till rollen som verksamhetschef, med ansvar för byggservice, drift och energi. I den rollen har hon varit djupt delaktig i ett större förändringsarbete, som fortfarande pågår.

– Målet är att komma närmare kunderna och vara mer effektiva i det vi gör, säger hon.

Severed har en bakgrund som pjäsplutonbefäl vid Artelleriet i Kristinehamn. Erfarenheten av hur hon själv och andra fungerar i pressade situationer har hon stor nytta av i sitt nuvarande jobb.

– Även om man inte tycker om alla människor kan man alltid jobba tillsammans, säger hon och fortsätter:

– Det kan låta lite klyschigt, men en grupp är inte starkare än den svagaste länken. Individen är extremt viktig.

Tillsammans med ett annat befäl hade Severed ansvar för 40 soldater. Hon valde att vara sig själv i ledarrollen, vilket gjorde intryck på de överordnade på regementet.

– Min kapten sa att de var fascinerade av att min ledarstil fungerade så bra. Jag var bestämd men hade en mjukare approach än det traditionella, säger hon.

Severed har internt på Riksbyggen beskrivits som en inspirerande ledare. Hon säger att hon tycker det är spännande att jobba med de operativa delarna, men hoppas i framtiden få mer ansvar i en annorlunda roll.

– Mer ansvar i den bemärkelsen att jag vill arbeta mer på en strategisk nivå med övergripande strategiska beslut. Det är väldigt utmanande och intressant att vara väldigt delaktig i den dagliga verksamheten och den kunskapen är värdefull i de beslut man fattar men som sagt jag skulle nog ändå på sikt vilja arbeta mer strategiskt.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load