Skillingarydsbon och entreprenören Emma Bard lanserar nu en tjänst som ska hjälpa föräldrar att hålla koll på sina barn. Från vänster: Emma Bard, vd, och Mikael Johansson, partner account manager. Foto: Mattias Landström Foto: Mattias Landström Foto: Mattias Landström Foto: Mattias Landström Emma Bard, vd, och Mikael Johansson, partner account manager. Foto: Mattias Landström

Här är tjänsten alla oroliga föräldrar väntat på

Entreprenören Emma Bard lanserar nu en mobilklocka som ska hjälpa oroliga föräldrar att hålla koll på sina barn. Nästa steg blir att revolutionera branschen för trygghetslarm.
   – Båda produkterna handlar om trygghet. Många oroar sig i onödan, säger Bard.

Emma Bard, 30, är entreprenören från Skillingaryd som vill minska människors oro. Första steget blir att lansera mobilklockan Monstermorris som ska hjälpa föräldrar att hålla reda på sina barn.

Klockan är kopplad till en unik plattform som gör att den som bär klockan kan lokaliseras via GPS.

– Själva klockan finns redan på marknaden, men inte förrän nu finns en svensk plattform som stödjer den. Det som är unikt med vår plattform är också att den inte är låst till någon enhet, så vi kan alltid använda den senaste tekniken, säger Bard.

Skillingarydsbon har spenderat tio år i Hong Kong. Väl tillbaka i Sverige bestämde hon sig för att starta företaget Emma & Morris Sverige AB tillsammans med sin make.

Mobilklockan med den tillhörande plattformen är bara tänkt som ett första steg in på marknaden. Nästa satsning blir ett trygghetslarm för äldre, som kommer vara baserat på samma plattform.

– Den nyaste tekniken för äldre som finns på marknaden i dag är fortfarande långt i från vad jag ser acceptabelt med tanke på hur långt man har kommit i övrigt. Tekniken för äldre har i stort sett stått still. Detta blir nästa generations trygghetslarm, säger Bard och fortsätter:

– Båda produkterna handlar om trygghet. Många oroar sig i onödan.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load