Anna Nilsson satsar på unik webbtjänst inom styling. Foto: Alexandra Andreasson

Unik stylisttjänst ska bli lika självklar som Google

Jönköpingsentreprenörerna Anna Nilsson och Martina Wipa har släppt en ny uppdaterad version av byStylists, en tjänst som hjälper kvinnor att hitta kläder, skor och accessoarer som passar just deras kroppsform, stiltyp och färgskala. 

– Målet är att vi ska bli lika självklara som att man går in på Google och söker efter någonting. Ska du söka efter kläder så ska det självklara valet vara att gå in via oss, säger Anna Nilsson.

Anna Nilsson, 32 år, är utbildad stylist och har under sex års tid hjälpt många människor med personlig shopping och stil. Hon har även drivit en stylistblogg, en webbshop för accessoarer och anordnat skönhetsevent runt om i Sverige.

– Jag brukar säga att jag hjälper människor att gå från snygg till wow, säger Anna Nilsson.

Idén till webbsidan byStylists fick hon för några år sedan, med grundtanken att kunna hjälpa flera kunder samtidigt. Men eftersom att Anna Nilsson saknade den tekniska kunskapen lades idén på is.

Svårt att hitta en driven partner

– Jag har kört själv under alla år, men egentligen alltid velat ha någon att jobba med. Men det är svårt att hitta rätt person. Det måste vara någon som är driven och som får saker att hända. Inte någon som bara snackar som många gör.

I samband med ett bloggevent i Stockholm kom Anna Nilsson i kontakt med webbdesignern Martina Wipa som hjälpte till att skapa en hemsida för det eventet.

– Jag tyckte direkt att hon var en väldigt härlig tjej som också fick saker att hända och som kom med egna idéer, någon som jag inte har stött på så mycket av tidigare.

I våras lanserade tjejerna tillsammans den nya tjänsten byStylists, en webbsida som hjälper kvinnor att hitta kläder, skor och accessoarer som passar just deras kroppsform, stiltyp och färgskala. Men efter att ha blivit invalda i Science Park Jönköpings inkubatorprogram har en ny uppdaterad plattform lanserats.

Flera nyheter

Bland nyheterna finns ett smart filtreringssystem, större utbud samt tester där man kan få fram vilken stiltyp man är och vilken kroppsform man har. När man har gjort testerna får man förslag på kläder, skor och accessoarer som passar en själv. Till tjänsten finns ett flertal webbshoppar kopplade.

– Idén är unik och i dagsläget finns det inget liknande i Sverige. Vi har höga visioner och vår tanke är att tjänsten ska lanseras i fler länder.

– Målet är att vi ska bli lika självklara som att man går in på Google och söker efter någonting. Ska du söka kläder så ska det självklara valet vara att gå in via oss.

Just nu jobbar Anna Nilsson med att handplocka plagg till webbsidan och ordna dem efter kategorier. Dessutom publicerar hon nya inspirationskollage med outfits för olika stiltyper varje vecka.

Det vanligaste stylingfelet 

– Många köper plagg för att de är snygga på en vän eller på en kändis. Men det är ju inte alls säkert att den personen har samma kroppstyp. Och så förstår man inte varför den där kavajen var så snygg på någon annan men inte på en själv. Jag jobbar mycket med att hjälpa folk att förstå varför de inte trivs eller passar i vissa saker.

Alltid velat bygga något stort

Om ett år hoppas Anna Nilsson att hon ska kunna fokusera på byStylists fullt ut.

– Jag är en entreprenör och har alltid velat bygga något stort. Jag kommer att fortsätta som personlig stylist vid sidan om. Alla mina kunder är helt underbara. Men jag har alltid vetat att jag inte kommer kunna leva på det, utan jag gör det för att det är roligt att hjälpa folk.

-----

No more pages to load